Валідація методу кількісного визначення неоміцину у зразках меду методом імуноферментного аналізу
Анотація
Встановлені валідаційні характеристики щодо визначення залишків неоміцину у зразках меду, такі як: здатність виявлення (за даним скринінг-методом становить 30,0 мкг/кг), рівень відсічення – 25,7 мкг/кг. Найменший вміст неоміцину, що може бути виявленим методом ІФА за допомогою тест-системи для конкурентного імуноферментного аналізу EuroProxima Neomycin ELISA (Cat. No.: 5111NEO) становить 15,63 мкг/кг
Завантаження
Посилання
Miahka, K. S., Kostiuk, M. V., & Tkachuk, S. A. (2018). Metodychni rekomendatsii z kilkisnoho vyznachennia neomitsynu za dopomohoiu test-systemy dlia imunofermentnoho analizu EuroProxima Neomycin ELISA (Cat. No.: 5111NEO). Kyiv : DNDILDVSE (in Ukrainian).
Ponomariv, A. S., & Faramazian, A. S. (2010). Orhanichne bdzhilnytstvo y orhanichnyi med. Retreieved from http://kamnu.net/index.php/bdjoli/6976-organichne-bdzhilnictvo-j-organichnij med.html (in Ukrainian).
Entsiklopediya lekarstv tovarov aptechnoho assortymenta. (2018). Retreieved from https://www.rlsnet.ru/mnn_index_id_1014.htm. (in Russian).
Yanovych, D. V., Zasadna, Z. S., Kislova, S. M., Pazderska, O. M., & Maiba, N. A. (2014). Zastosuvannia imunofermentnoho metodu dlia skryninhu zalyshkovykh kilkostei veterynarnykh preparativ ta kontaminantiv u produktakh tvarynnoho pokhodzhennia. Naukovo-tekhnichnyi biuleten, 15, 1, 249–255 (in Ukrainian).
Yanovych, D. V., & Mysko, H. L. (2014). Otsinka prydatnosti metodyky vyznachennia zalyshkiv sulfanilamidiv dlia provedennia skryninhovykh vyprobuvan. Retreieved from file:///C:/Users/Svetlana/Downloads/Ntbibt_2014_15_4_45%20(1).pdf (in Ukrainian).
Chuanlai, X., Libing, W., Xiaoling, W., Hua, K., Wei, C., & Wei, M. (2011). Versatile electrochemical paper-immunosensor and method for detection of aminoglycoside antibiotics by using the sensor. Jiangnan University. Retreieved from https://patents.google.com/patent/US8926808B2/en
Ferguson, J. P., Baxter, G. A., McEvoy, J. D. G., Stead, S., Rawlings, E., & Sharman, M. (2002). Detection of streptomycin and dihydrostreptomycin residues in milk, honey and meat samples using an optical biosensor. Analyst, 127, 951–956. Retreieved from http://dx.doi.org/10.1039/B200757F.
McGlinchey, T. A., Rafter, P. A., Regan, F., McMahon, G. P. (2008). A review of analytical methods for the determination of aminoglycoside and macrolide residues in food matrices. Analytica Chimica Acta, 624, 1, 1–15. Retreieved from https://doi.org/10.1016/j.aca.2008.05.054.
Yi-Fang Tian, Guan-Hua Chen, Li Hui, Guo Xin, Guo Xiao, & Yun Mei. (2015). Detection of Aminoglycoside Residues. Food Analytical Methods, 8, 7, 1842–1857.
Ying-chun Wan, Yan-jie Liu, Chen Liu, Hui-ting Ma, Hui-fang Yu, Jia-wei Kang … Bin Lu. (2018). Rapid determination of neomycin in biological samples using fluorescent sensor based on quantum dots with doubly selective binding sites. Journal of Pharmaceutical and Biomedical Analysis, 154, 30, 75–84. Retreieved from https://doi.org/10.1016/j.jpba.2018.02.028.
Переглядів анотації: 1475 Завантажень PDF: 894