Вплив рослинних біостимуляторів на молочну продуктивність корів української чорно-рябої молочної породи

  • K. P. Silchenko Луганський національний аграрний університет, м. Старобільськ,Україна https://orcid.org/0000-0002-7499-850X
  • T. N. Ryzhkova Державний біотехнологічний університет, м. Харків, Україна https://orcid.org/0000-0001-8811-5547
  • I. M. Heida Державний біотехнологічний університет, м. Харків, Україна https://orcid.org/0000-0001-9580-0999
Ключові слова: біостимулятори, корови, продуктивність, молоко, показники якості

Анотація

Наведені результати дослідження щодо впливу застосування біостимуляторів - Біосвіт, що виготовлений за методом Філатова з рослинної сировини закордонного походження,  та Мегасвіт, що виготовлений за тим же методом з вітчизняних рослин, на продуктивність та якісні показники молока корів Української чорно-рябої молочної породи.

Завантаження

##plugins.generic.usageStats.noStats##

Посилання

Barkema, H. W., von Keyserlingk, M. A., Kastelic, J. P., Lam, T. J., Luby, C., Roy, J. P., LeBlanc, S. J., Keefe, G. P., & Kelton, D. F. (2015). Invited review: Changes in the dairy industry affecting dairy cattle health and welfare. Journal of dairy science, 98(11), 7426–7445. https://doi.org/10.3168/jds.2015-9377.

Bashchenko, M. I., Gladiy, M. V., Melnyk, Yu. F. … & Kuzebny, S.V. (2017). Status and prospects of development of dairy cattle breeding in Ukraine. Breeding and genetics of animals, 54, 6-14. Retrieved from http://nbuv.gov.ua/UJRN/rgt_2017_54_3. [In Ukrainian]

Bozhidarnik, T. V. (2011). Methodology of research of dairy subcomplex as a precondition of formation of system of its regulation. Bulletin of Agricultural Science, 11, 74-76. Retrieved from https://agrovisnyk.com/oldpdf/visnyk_11_2011.pdf.

Brandt, M., Haeussermann, A., & Hartung, E. (2010). Invited review: technical solutions for analysis of milk constituents and abnormal milk. Journal of dairy science, 93(2), 427–436. https://doi.org/10.3168/jds.2009-2565.

Gil, M. I., Karateeva, O. I., & Galushko, I. A. (2017). Holstein cows milk production depending on the type formation of body. Young Scientist, 5 (45), 14-18. Retrieved from http://molodyvcheny,in,ua/files/journal/2017/5/4,pdf. [In Ukrainian]

Gorbatenko, I. Yu., Gil, M. I., & Zakharenko, M. O. (2018). Biology of productivity of farm animals. Mykolaiv: Helvetica Publishing House. Retrieved from http://dspace.mnau.edu.ua/jspui/bitstream/123456789/6312/1/Biolohiia%20produktyvnosti_pidruchnyk.pdf [In Ukrainian]

Gutorov, O. I. (2011). World trends in dairy farming. Economics of agro-industrial complex, 151-158. Retrieved from http://eapk.org.ua/en/archive/2011/06. [In Ukrainian]

Klymkovetskyi, A. A., & Nosevych, D. K. (2020). Lactation performance formation and life-long use specific of ukrainian black-and-white dairy breed cows in Kyiv region farms. Animal science and food technology, 10(3), 33-42. http://dx.doi.org/10.31548/animal2020.01.033. [In Ukrainian]

Lock, A. L., Preseault, C. L., Rico, J. E., DeLand, K. E., & Allen, M. S. (2013). Feeding a C16:0-enriched fat supplement increased the yield of milk fat and improved conversion of feed to milk. Journal of dairy science, 96(10), 6650–6659. https://doi.org/10.3168/jds.2013-6892.

Mosley, S. A., Mosley, E. E., Hatch, B., Szasz, J. I., Corato, A., Zacharias, N., Howes, D., & McGuire, M. A. (2007). Effect of varying levels of fatty acids from palm oil on feed intake and milk production in Holstein cows. Journal of dairy science, 90(2), 987–993. https://doi.org/10.3168/jds.S0022-0302(07)71583-7.

Petrichenko, O. A. (2016). Research methodology of dairy farm production. Effective economy, 12, 134. Retrieved from http://www,economy,nayka,com,ua/?op=1&z=5316. [In Ukrainian]

Piantoni, P., Lock, A. L., & Allen, M. S. (2013). Palmitic acid increased yields of milk and milk fat and nutrient digestibility across production level of lactating cows. Journal of dairy science, 96(11), 7143–7154. https://doi.org/10.3168/jds.2013-6680

Rabiee, A. R., Breinhild, K., Scott, W., Golder, H. M., Block, E., & Lean, I. J. (2012). Effect of fat additions to diets of dairy cattle on milk production and components: a meta-analysis and meta-regression. Journal of dairy science, 95(6), 3225–3247. https://doi.org/10.3168/jds.2011-4895.

Radko, V. I. (2010). Trends in the development of milk production in Ukraine. Economics of agro-industrial complex, 11, 24-28. Retrieved from http://eapk.org.ua/en/archive/2010/11. [In Ukrainian]

Rivero Jordana, M. & Anrique, R. (2015). Milk fat depression syndrome and the particular case of grazing cows: A review. Acta Agriculturae Scandinavica, Section A — Animal Science, 65(1), 42-54. https://doi.org/10.1080/09064702.2015.1052545.

Shubravska, O. V., & Sokolska, T. V. (2008). Rozvytok rynku moloka i molochnoi produktsii: svitovi tendentsii i vitchyzniani perspektyvy. Ekonomika i prohnozuvannia, 2, 80-93. Retrieved from http://eip.org.ua/docs/EP_08_2_80_uk.pdf. [In Ukrainian]

Vlasova, A. N., & Saif, L. J. (2021). Bovine Immunology: Implications for Dairy Cattle. Front. Immunol. 12, 643206. https://doi.org/10.3389/fimmu.2021.643206.

Wang, J. P., Bu, D. P., Wang, J. Q., Huo, X. K., Guo, T. J., Wei, H. Y., Zhou, L. Y., Rastani, R. R., Baumgard, L. H., & Li, F. D. (2010). Effect of saturated fatty acid supplementation on production and metabolism indices in heat-stressed mid-lactation dairy cows. Journal of dairy science, 93(9), 4121–4127. https://doi.org/10.3168/jds.2009-2635.

Yanyshyn, Ya., & Tymofiiv, T. (2013). Problemy yakosti molochnoi produktsii v Ukraini. Visnyk Lvivskoho natsionalnoho ahrarnoho universytetu. Seriia : Ekonomika APK, 20(1), 375-380. Retrieved from http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vlnau_econ_2013_20%281%29__65. [In Ukrainian]

Yaroshko, M. (2021). Cattle diseases during calving. Agribusiness today,14(453), 07. Retrieved from http://agrobusiness,com,ua/agro/suchasnetvarynnytstvo/item/8074zakhvoriuvannia-vrkh-u-period-otelennia.

Zendri, F., Ramanzin, M., Bittante, G., & Sturaro, E. (2016). Transhumance of dairy cows to highland summer pastures interacts with breed to influence body condition, milk yield and quality. Italian Journal of Animal Science, 15(3), 481-491. https://doi.org/10.1080/1828051X.2016.1217176.


Переглядів анотації: 783
Завантажень PDF: 431
Опубліковано
2021-11-29