Властивості сироватки крові імунізованих перепелів

Ключові слова: гуморальний імунітет, перепели, Escherichia coli, Staphylococcus aureus, гіперімунізація

Анотація

Робота присвячена вивченню гуморальних факторів імунітету перепелів у відповідь на гіперімунізацію двома видами бактерій – Escherichia coli та Staphylococcus aureus. Птицю імунізували чотирикратно з інтервалами 7 діб і досліджували неспецифічні  фактори (бактерицидну активність плазми крові) та специфічні (синтез антитіл). Плазма неімунної птиці не викликала руйнування бактерій, в той час як плазма імунізованих перепелів викликала повний лізис стафілококів і частковий кишкової палички. Кількість антитіл в пластинчастій реакції аглютинації в ході імунної відповіді збільшилася у 32-64 рази. Отримані результати свідчать про формування інтенсивної імунної відповіді на використані бактеріальні антигени у перепелів.

Завантаження

##plugins.generic.usageStats.noStats##

Посилання

Alekseeva, E. A. (2016). Estestvennaya rezistentnost' zhivotnykh: Metod. ukazaniya. Krasnoyarsk.

Burrows, B., Ben-Ezra, N., & Burness, G. (2019). Exposure of Avian Embryos to Cycling Incubation Temperatures Reduces Adult Bactericidal Ability. Physiol. Biochem. Zool., 92(3). doi: 10.1086/702765.

Davison, F., Kaspers, B., & Schat, K. A. (Eds). (2008). Avian immunology. Oxford: Elsevier.

Esmailnejad, A., Abdi-Hachesoo, B., Nasab, E. H., & Shakoori, M. (2019). Production, purification, and evaluation of quail immunoglobulin Y against Salmonella typhimurium and Salmonella enteritidis. Molecular Immunology, 107, 79-83. doi: 10.1016/j.molimm.2019.01.012.

Fair, J. M., & Ricklefs, R. E. (2002). Physiological, Growth, and Immune Responses of Japanese Quail Chicks to the Multiple Stressors of Immunological Challenge and Lead Shot. Arch. Environ. Contam. Toxicol. 42, 77–87. doi: 10.1007/s002440010294.

Fair, J. M., Hansen, E. S., & Ricklefs, R. E. (1999). Growth, developmental stability, and immune response in juvenile Japanese quail (Coturnix coturnix japonica). Proceedings of the Royal Society B: Biological Sciences, 266(1430), 1735-1742. doi: 10.1098/rspb.1999.0840.

Hersh, R. T., Kubo, R. T., Leslie, G. A., & Benedict, A. A. (1969). Molecular weights of chicken, pheasant, and quail IgG immunoglobulins. Immunochemistry, 6(5), 762-765. doi:10.1016/0019-2791(67)90142-5.

Hynes, R. O., & Yamada, K. M. (1982). Fibronectins: Multifunctional Modular Glycoproteins. JCB, 95(2), 369. doi:10.1083/jcb.95.2.369.

Kankova, Z., Drozdova, A., Klobetzova, Z., Lichovnikova, M., & Zeman, M. (2019). Development and reactivity of the immune system of Japanese quail lines divergently selected for the shape of the growth curve. British Poultry Science. Retrieved from https://doi.org/10.1080/00071668.2019.1663494.

Karausum, H., & Datta, S. K. (2017). Adaptive ummunity against Staphylococcus aureus. Curr. Top. Microbiol. Immunol. 409, 419-439. doi: 10.1007/82_2016_1.

Kassim, N., Mtenga, A. B., Lee, WG., Kim, JS., Shim, WB., & Chung, DH. (2011). Production of Coturnix Quail Immunoglobulins Y (IgYs) against Vibrio parahaemolyticus and Vibrio vulnificus. Food Sci. Biotechnol., 20(6), 1577-1583. doi: 10.1007/s10068-011-0218-z.

Murai, A. (2013). Maternal Transfer of Immunoglobulins into Egg Yolks of Birds. The Journal of Poultry Science, 50(3), 185-193. doi: 10.2141/jpsa.0120194.

Nain, S., & Smits, J. E.G. (2011). Validation of a disease model in Japanese quail (Coturnix coturnix japonica) with the use of Escherichia coli serogroup O2 isolated from a turkey. Canadian Journal of Veterinary Research, 75(3), 171–175. Retrieved from https://europepmc.org/articles/pmc3122969.

Nurul, A. Z., Azzmer, A., & Hamid, T. H. T. A. (2017). Lactic Acid Bacteria With Antimicrobial Properties Isolated From The Instestines Of Japanese Quail (Coturnix Coturnix Japonica). Science Heritage Journal (GWS), 1(1), 10-12. doi: 10.26480/gws.01.2017.10.12.

Padmani, G., Gomez, L. A., Vani, C., & Michael, A. (2016). Isolation and Characterization of Antibodies Challenging Escherichia coli from Japanese Quail. International Journal of Innovative Research in Science, Engineering and Technology. Vol. 5, Issue 8.doi :10.15680/IJIRSET.2016.0508005

Saini, C., Hutton, P., Gao, S., Simpson, R. K., Giraudeau, M., Sepp, T. ... McGraw, K. (2019). Exposure to artificial light at night increases innate immune activity during development in a precocial bird. Comparative Biochemistry and Physiology -Part A : Molecular and Integrative Physiology, 233, 84-88. doi : 10.1016/j.cbpa.2019.04.002.

Scholtz, N. D., Halle, I., Dänicke, S., Hartmann, G., Zur, B., & Sauerwein, H. (2010). Effects of an active immunization on the immune response of laying Japanese quail (Coturnix coturnix japonica) fed with or without genetically modified Bacillus thuringiensis-maize. Poultry Science, 89(6), 1122-1128. doi: 10.3382/ps.2010-00678.

Seifi, K., Torshizi, M. A. K., Rahimi, S., & Kazemifard, M. (2017). Efficiency of early, single-dose probiotic administration methods on performance, small intestinal morphology, blood biochemistry, and immune response of Japanese quail. Poultry Science, 96(7), 2151–2158. doi: 10.3382/ps/pew446.

Sing, R. P. (1966). Incidence of staphylococcus spp in poultry fams and Hatcheries and their patogeniciti. Indian. Veteran J. 43. 12. 336-338.

Soares, D. F., Pizzolante, C. C., Duarte, K. M. R., de Moraes, J. E., Budino, F. E. L., Soares, W. V. B., & Kakimoto, S. K. (2018). Welfare indicators for laying Japanese quails caged at different densities. Anais Da Academia Brasileira De Ciencias, 90(4), 3791-3797. doi: 10.1590/0001-3765201820180276.

Stojanovskyj, V. G., Garmata, L. S., & Kolomijets, I. A. (2016). Function of quail immune system at different periods of postnatal ontogenesis. Scientific Messenger of LNU of Veterinary Medicine and Biotechnologies. Series "Veterinary Sciences", 18 3(70). doi: 10.15421/nvlvet7009.

Yegani, M., & Korver, D. R. (2010). Application of egg yolk antibodies as replacement for antibiotics in poultry. World’s Poultry Science Association, 66(1), 27-38. doi: 10.1017/S0043933910000048.


Переглядів анотації: 57
Завантажень PDF: 32
Опубліковано
2019-11-15