М'ясна продуктивність корів абердин-ангуської породи різного походження
Анотація
У науковій статті представлені результати досліджень м’ясної продуктивності корів абердин-ангуської породи різного походженн. В результаті проведених досліджень встановлено що туші корів створюваної ангуської породи характеризуються більшими ваговими показниками, є більш повном'ясними та менш схильними до накопичення жиру в порівнянні з ровесницями британського походження
Завантаження
Посилання
Agabriel, J., & Ingrand, S. (2004). Modelling the performance of the beef cow to build a herd functioning simulator. NRA, EDP Sciences, Anim. Res. , 347-361 https://: doi:10.1051/animres:2004031.
Bilozers`ky`j, O.L., Dorotyuk, E.M., Prudnikov, V.G., Kolisny`k, O.I. et al. (2013). Programa stvorennya ukrayins`koyi angus`koyi m'yasnoyi porody` xudoby` na 2013-2020 roky` [Program for the creation of Ukrainian Angus beef cattle for 2013-2020]. Xarkiv: Xarkivs`ka derzhavna zoovetery`narna akademiya (in Ukrainian).
Bureš , D., & Bartoň, L. (2018). Performance, carcass traits and meat quality of Aberdeen Angus, Gascon, Holstein and Fleckvieh finishing bulls. Livestock Science, 214, 231-237. doi: 10.1016/j.livsci.2018.06.017
Chigrinov, Y., Kravchuk, O., Syromiatnykova, N., & Getmanets, O. (2018). Efektyvnіst vyroshchuvannia pomіsnykh buhaitsіv vіd skhreshchuvannia korіv ukrainskoi chervonoi molochnoi porody z buhaiamy m'iasnykh porіd.. Veterynarіia, tekhnolohіi tvarynnytstva ta pryrodokorystuvannia (2), 147-150. (in Ukrainian). doi:10.31890/vttp.2018.02.38
Cuvelier, C., Cabaraux, J., Dufrasne, I., & Clinquart, A. (2006). Performance, slaughter characteristics and meat quality of young bulls from Belgian Blue, Limousin and Aberdeen Angus breeds fattened with a sugar-beet pulp or a cereal-based diet. Animal Science, 125-132. doi: 10.1079/ASC20057
Dorotyuk, E.M. (2006). M΄yasne skotarstvo – dzherelo vy`sokoyakisnoyi yalovy`chy`ny` ta shkiryanoyi sy`rovy`ny` [Meat cattle breeding is a source of high-quality beef and leather raw materials]. Xarkiv. Vy`dav.ZAT «Ty`razh 51» (in Ukrainian).
Dorotyuk, E.M., V.G. Prudnikov, V.G., & Kolisny`k, O.I. (2011). Stvorennya novoyi ukrayins`koyi porody` na osnovi aberdy`n-angusiv [Creation of a new Ukrainian breed based on aberdeen-angus]. Tvary`nny`cztvo Ukrayiny`. Animal husbandry of Ukraine, 11, 26–29 (in Ukrainian).
Dyul`dy`na, A. V. (2017). Rost y` myasnaya produkty`vnost` bыchkov aberdy`n-angusskoj porodы severo amery`kanskoj y` avstraly`jskoj selekcy`y` [Growth and meat productivity of Aberdeen Angus bull calves of the North American and Australian breeding]. Candidate’s thesis. Lesnie Polyany, Moscow region (in Russian).
Herring, A. (2018). Beef cattle production system capacity considerations for improved food security:. Department of Animal Science, Texas A&M University, College Station,, 2-8. https://: doi:10.1093/af/vfy010
Keady, S., Waters, S., Hamill, R., & Moloney, A. (2017). Compensatory growth in crossbred Aberdeen Angus and Belgian Blue steers: Effects on the colour, shear force and sensory characteristics of longissimus muscle. Meat Science, 125, 128-135. https://:doi: 10.1016/j.meatsci.2016.11.020
Kolisny`k, O.I. (2016). M'yasna produkty`vnist` bugajciv aberdy`n-angus`koyi porody` riznogo poxodzhennya [Meat productivity of bulls of the Aberdeen-Angus breed of different origins]. Visny`k Sums`kogo nacional`nogo agrarnogo universy`tetu, Seriya: Tvary`nny`cztvo. - Bulletin of the Sumy National Agrarian University. Series: Animal husbandry, 7 (30), 154 – 158 (in Ukrainian).
Kolisny`k, O.I., Prudnikov, V.G., Bodnarchuk, I.M. (2017). Dy`namika m'yasnoyi produkty`vnosti tely`cz` aberdy`n-angus`koyi porody` riznogo poxodzhennya [The dynamics of the meat productivity of heifers of the Aberdeen-Angus breed of different origins]. Visny`k Vinny`cz`kogo nacional`nogo agrarnogo universy`tetu. Agrarna nauka ta xarchovi texnologiyi. - Herald of Vinnytsia National Agrarian University. Agrarian science and food technologies, 3 (97), 147 – 151 (in Ukrainian).
Pesonen, M., & Huuskonen, A. (2015). Production, carcass characteristics and valuable cuts of beef breed bulls and heifers in Finnish beef cattle population. Agricultural and Food Science, 24, 164-172. https://:doi: 10.23986/afsci.50930
Petrovic, Z., Djordjevic, V., Milicevic, D., & et al. (2015). Meat Production and Consumption: Environmental Consequences. Procedia Food Science, 5, 235-238. https://doi: 10.1016/j.profoo.2015.09.041
Ploxy`ns`ky`j, N.A. (1969). Rukovodstvo po by`ometry`y` dlya zootexny`kov [Guide for biometrics for livestock]. Moskva.: Kolos (in Russian).
Programa selekciyi vely`koyi rogatoyi xudoby` porody` aberdy`n-angus na 2003 – 2012 roky`. (2005). [Aberdeen-Angus Breeding Selection Program for 2003 - 2012]. Derzhavny`j naukovo-vy`robny`chy`j koncern «Selekciya». – State Research and Production Concern "Selection". 6 – 8 (in Ukrainian).
Siracz`ky`j, J. Z., Pabat, V. O., Fedorovy`ch, Ye. I. et al. (2002). Selekcijno–genety`chni ta biologichni osobly`vosti aberdy`n-angus`koyi porody` v Ukrayini [Selection-genetic and biological features of the Aberdeen-Angus breed in Ukraine]. J. Z. Siracz`ky`j, Ye. I. Fedorovy`ch (Ed.). Ky`yiv: Naukovy`j svit (in Ukrainian).
Shkurin, G. T., Ty`mchenko, O. G., Vdovy`chenko, Yu. V. (2002). Zabijni yakosti vely`koyi rogatoyi xudoby` [Slaughter quality of cattle]. Ky`yiv: Agrarna nauka (in Ukrainian).
Torbenko, S. V. (2014). M'yasna produkty`vnist` bugajciv aberdy`n-angus`koyi porody`[ Meat productivity of bulls of the Aberdeen-Angus breed]. Visny`k Sums`kogo nacional`nogo agrarnogo universy`tetu - Bulletin of the Sumy National Agrarian University, 2/1 (24), 84 – 86 (in Ukrainian).
Переглядів анотації: 1372 Завантажень PDF: 861