Cухі яєчні продукти та визначення їх безпечності та якості

  • I. L. Tsivirko Харківська державна зооветеринарна академія, Україна
  • I. V. Yatsenko Харківська державна зооветеринарна академія, Україна https://orcid.org/0000-0001-8903-2129
  • L. V. Busol Харківська державна зооветеринарна академія, Україна https://orcid.org/0000-0002-3429-3193
  • O. I. Parilovsky Харківська державна зооветеринарна академія, Україна https://orcid.org/0000-0001-5282-4755
  • А. М. Bogatyreva Харківська державна зооветеринарна академія, Україна https://orcid.org/0000-0003-1489-9224
  • R. O. Kryvorotko Харківська державна зооветеринарна академія, Україна
Ключові слова: сухі яєчні продукти, органолептичні показники, фізико-хімічні показники

Анотація

В статті наведені дані, що стосуються якісних та безпечних показників сухих яєчних продуктів від різних виробників  України.

Проведенні органолептичні дослідження сухих яєчних продуктів, а також визначали фізико-хімічні його показники.

За результатами досліджень сухих яєчних продуктів оцінені його якісні показники.

Завантаження

##plugins.generic.usageStats.noStats##

Посилання

Abdallah, Ag., Harms, Rh., & Elhusseiny, O. (1993). Various methods of measuring shell quality in relation to percentage of cracked eggs. Poultry Science, 72(11), 2038-2043. https://doi.org/10.3382/ps.0722038

Ahafonychev, V. P., Kruhalia, S. S., & Petrova, T. I. (2007). Vplyv pasteryzatsii na fizyko-khimichni pokaznyky yaiechnoi masy. Nove v tekhnitsi i tekhnolohii pererobky ptytsi ta yaiets, 35, 79-82. [In Ukrainian]

Ahafonychev, V. P., Kruhalia, S.S., & Voino, L. I.(2006). Bilok i zhovtok yaiechni sukhi z pidvyshchenymy funktsionalnymy vlastyvostiamy. Nove v tekhniky i tekhnolohii pererobky ptytsi ta yaiets, 34, 113-119. [In Ukrainian]

Ahmed, A. M., Rodriguez-Navarro, A. B., Vidal, M. L., Gautron, J., García-Ruiz, J. M., & Nys, Y. (2005). Changes in eggshell mechanical properties, crystallographic texture and in matrix proteins induced by moult in hens. British poultry science, 46(3), 268–279. https://doi.org/10.1080/00071660500065425

Ahn, D. U., Kim, S. M., & Shu, H. (1997). Effect of egg size and strain and age of hens on the solids content of chicken eggs. Poultry science, 76(6), 914–919. https://doi.org/10.1093/ps/76.6.914

Altuntas E., & Sekeroglu, A. (2008). Effect of egg shape index on mechanical properties of chicken eggs. Journal of Food Engineering.https://doi.org/10.1016/j.jfoodeng.2007.08.022

Badr, H. M. (2006). Effect of gamma radiation and cold storage on chemical and organoleptic properties and microbiological status of liquid egg white and yolk. Food chemistry, 97(2). 285-293. https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2005.05.004.

Bakalivanov, S., Tsvetkova, E., Bakalivanova, T., Tsvetkov, T., Kaloyanov, N., Grigorova, S., & Alexieva, V. (2008). Characterization of freeze-dried egg melange long stored after irradiation. Radiation Physics and Chemistry, 77(1), 58-63. http://dx.doi.org/10.1016/j.radphyschem.2007.02.005

Berry, W.D., & Brake, J. (1987). Postmolt performance of laying hens molted by high dietary zinc, low dietary-sodium, and fasting egg-production and eggshell quality. Journal of poultry science, 66(2), 218-226. https://doi.org/10.3382/ps.0660218

Bradford, M. M. (1976). Rapid and sensitive method for quantitation of microgram quantities of protein utilizing principle of protein of protein dye binding. Journal of analytical biochemistry, 72(1-2), 248-254. https://doi.org/10.1016/0003-2697(76)90527-3

Cheng, Y., Wang, J., Chi, Y., Ma, Z., Geng, X., & Chi, Y. (2021). Effect of dry heating on egg white powder influencing water mobility and intermolecular interactions of its gels. Journal of the science of food and agriculture, 101(2), 433–440. https://doi.org/10.1002/jsfa.10652

DSTU 5028-2008 "Iaitsia kuriachi" Tekhnichni umovy. RetrivedfromVseqastcom. [In Ukrainian]

DSTU 8719-2017 "Produkty yaechni" Tekhnichni umovy. RetrivedfromVseqastcom. [In Ukrainian]

GOST 31469. (2012). «Pishchevye produkty pererabotki yaits sel'skokhozyaystvennoy ptitsy». Fiziko-khimicheskie analizy. RetrivedfromVseqastcom. [In Russian]

GOST 31720. (2012). «Pishchevye produkty pererabotki yaits sel'skokhozyaystvennoy ptitsy». Metody otbora prob i organolepticheskogo analiza. RetrivedfromVseqastcom. [In Russian]

Hushchyn, V. V. (2008). Udoskonalennia standartiv YeEK OON na yaitsia i yaitse-produkty na suchasnomu etapi. Ptakh i miasoprodukty, 1, 12-14. [In Ukrainian]

Katusin-Razem, B., Razem, D., Matic, S., Mihokovic, V., Kostromin-Soos, N., & Milanovic, N. (1989). Chemical and Organoleptic Properties of Irradiated Dried Whole Egg and Egg Yolk. Journal of food protection, 52(11), 781–786. https://doi.org/10.4315/0362-028X-52.11.781

Nistor, A. C., Nistor, L. I., Duminica, C. G., & Usturoi, M. G. (2016). Contributions to the Knowledge of Microbiological Quality of Pasteurized Melange Produced in Romania. Bulletinof university of agricultural sciences and veterinary medicine cluj-napoca-food science and technology, 73(2). http://dx.doi.org/ 10.15835/buasvmcn-fst:12349

Sposib pryhotuvannia yaiechnoi emulsii. Zaiavka 1174044 YePV, zaiav. 17.07.2000, opubl. 23.01.2002. [In Ukrainian]

Szita, G., Gyetvai, B., Szita, J., Gyenes, M., Solymos, N., Soós, L., Hajos, A., Tóth, P., & Bernáth, S. (2008). Synthetic Culture Media Evaluated for the Detection of Coliform Bacteria in Milk, Cheese and Egg Melange. Acta Veterinaria Brno, 77, 143-147.https://doi.org/10.2754/AVB200877010143


Переглядів анотації: 821
Завантажень PDF: 488
Опубліковано
2021-05-25